Chec aperitiv

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2012 | 60747 vizualizari

 

Cu ocazia onomasticii tatalui meu am decis sa fac pentru prima data un astfel de aperitiv: un chec cu de toate se poate spune. Musafirii au fost incantati. Sper sa va placa si voua. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g kaiser
  • 3 carnati proaspeti
  • 100 g sunca pui
  • 100 g sunca porc
  • 9 oua proaspete de la tara
  • 200 g cascaval
  • 3 fire ceapa verde
  • un ardei capia rosu
  • un ardei gras galben
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 200 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 9 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare, piper
  • 10 masline
  • o legatura de patrunjel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Taiem cubulete kaiserul, carnatii, sunca de pui si de porc. Se pun la prajit in 50 g unt.

Ceapa se taie marunt si se caleste in untul ramas de la carne.

Ciupercile curatate si taiate se calesc in restul de 50 unt.

Separat taiem ardeii si curatam maslinele. Dam cascavalul pe razatoare si patrunjelul il taiem marunt.

Ouale se separa, albusurile se bat spuma, apoi adaugam galbenusurile. Se adauga treptat smantana si uleiul pana se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt si o punem peste compozitia de oua.

Toate ingredientele calite si cele taiate se adauga peste compozitia cu faina. Sare si piper nu punem foarte mult pentru ca se regasesc si in ingredientele folosite.

Pregatim 2 forme de chec tapetate cu faina. Punem compozitia in forme si deasupra fiecarui chec presaram cascavalul ras.

Punem in cuptorul incins in prealabil si tinem la foc mic aproximativ 50 minute.

Checurile sunt gata cand au trecut testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru 2 checuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

16.07.2012, 10:53

Foarte bine arata! Si-i este de mare efect pe o masa festiva

Steffy 1

16.07.2012, 20:02

Colorat, de efect, dar si delicios.

Alexandra Elena 1

27.07.2012, 14:47

bun checul asta, intr-adevar e de efect

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sofficini